Gyülekezeti nap Fazekasvarsándon

Folyó év augusztus 19-én került megszervezésre a már hagyományossá vált gyülekezeti nap. Az idei alkalmunk is gazdag volt eseményekben. Mint minden évben, az idén is ünnepi istentisztelettel kezdtünk, amelyen igét hirdetett Nagytiszteletű Daragus Endre fazekasvarsándi születésű, nyugalmazott lelkipásztor, a Máté evangéliuma 5. fejezetének 13. verse alapján: Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Igehirdetésében arra hívta fel a figyelmet, hogy maradjunk meg a szeretet útján, mert Krisztus számára fontosak vagyunk, olyannyira, mint a só az ételbe.

Istentisztelet után a templomkertben sor került egy közös ebédre, majd színvonalas programok gazdagították eseményünk palettáját. Ebéd után gyerekfoglalkozásra került sor, majd azt követte Hevesi Imre zenés előadása. Késő délután borkóstoló következett, ahol a Pál Pincészet borait kóstolhattuk meg. Majd az est fénypontja a záró előadás volt, Slágervarázs humorral, címmel. Ebben a musicales kabarés műsorban közreműködött: Merényi Nikolett magán-, opera és operett énekes, Kiszely Zoltán színművész, Éles István humorista és Pesák Ádám színész.

Jó volt egy teljes napot eltölteni a gyülekezeti tagok között és jó volt megízlelni a közösség és az összetartás áldását. Reményünk szerint jövőre is sor kerül majd erre az alkalomra.

Borhaci Dávid lelkész