Női Világimanap Halmágyon

A Halmágyi Egyházközség, idén is megszervezte a Női Világimanap alkalmát, melyre 2018. március 3-án, pénteken az Apácai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség népes küldöttségével együtt került sor.

Az egybegyűlteket Bandi Márta lelkész köszöntötte, majd 15 órától Suriname országát Simon Ilona, apácai lelkipásztor mutatta be, majd közös rendhagyó istentiszteletre került sor 16:30 órától. Ezen az istentiszteleten a suriname-i asszonyok által összeállított liturgiát követték a résztvevők. Majd egy jó hangulatú játékot követően együtt vacsoráztak a halmágyi, fogarasi, és apácai egyházközség jelen lévő tagjai.

Ez az alkalom rendhagyó, hiszen alapos felkészülést követően a szorgalmas házigazdák összegyűlnek és elkészítik a vacsorára szánt ételeket. Ez a felkészülési idő összekovácsolja a közösség tagjait, és évről évre egyre fontosabbá válik a résztvevők számára. Ezúton is köszönjük a szorgalmas asszonyok segítségét, az ételek és a vacsora előkészítését! Valamint Bokor Csongornak és Hollanda Tímeának (Petőfi Program ösztöndíjasai) az előkészítésben nyújtott segítséget.  Istennek legyen hála ezért a napért.

Az esemény megvalósítását támogatta az Emberi Erőforrás ámogatáskezelő, az EGYH-KCP-18-0782 sz. pályázat által.