A jókedvű adakozó – szociális-diakóniai program

Igen különös évet zárunk, és most, amikor a sötétség igen nagy, amikor rengeteg a fájdalom, a gyász, a szomorúság és a félelem, az év utolsó napján a zsoltáros szavai így szólnak: Istenem, „kezedben van sorsom!” (Zsolt 31,16)


Az idei év soha nem látott és nem tapasztalt eseményei családokat sodortak kétségek közé, sok család nehézségekkel és fájdalommal teli évet hagy maga után! Feladatunknak és küldetésünk részének tartottuk azt, hogy lehetőség szerint ott segítsünk, ahol nagy a szükség, például ott, ahol a tanuláshoz nincsnek meg a megfelelő eszközök. Ezért döntöttünk úgy, hogy 2020 karácsonyán örömet szerzünk 9 rászoruló családnak, 17 gyereknek és szülőnek, hisz nekik is joguk van az örömre.

Az „A jókedvű adakozó” szociális-diakóniai programot a Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházmegye és a Dr. Fehér Gabriella Családorvosi Rendelő kezdeményezte és bonyolította le. A programba partnerként bekapcsolódtak a PC Ambulante és a Regional Consulting&Management cégek, a kolozsvári Rotary Club Egyesület, valamint további barátok és jókedvű adakozók, akiknek ezúton is hálánkat és köszönetünket fejezzük ki.


Olyan gyerekeken segítettünk, akiket többnyire egyszülő nevel, akiknek nem volt lehetőségük megvásárolni a tanuláshoz szükséges laptopot, esetenként internetre sem futotta. Ezenkívül a családokban levő minden gyereknek egy vitamincsomagot is sikerült összeállítani, valamint egy-egy doboz szaloncukrot és egy-egy könyvet is adományoztunk.


Hálatelt szívvel olvassuk a köszönőleveleket és hálát adunk Istennek azért, hogy segíthettünk. A kiskorúakra és a személyi jogokra való tekintettel, az arcokat homályosítottuk. Köszönjük a megértést és a támogatást.