Egyházmegyei Női Csendesnap Halmágyon

2019. május 11-án, szombaton, Halmágyon találkoztak a 3. alkalommal megszervezett csendesnap résztvevői. A csendesnapon megjelenteket Nagy Adél lelkipásztor, a csendesnap főszervezője köszöntötte. A napkezdő áhitaton Bandi Márta, házigazda – lelkész hirdette Isten igéjét. A fő előadást szintén Nagy Adél tartotta, melynek témája a testbeszéd volt. Az érdekfeszítő és mindennapos téma kifejtésében a résztvevők is aktívan részt vettek. Koszta Enikő brassói lelkipásztor is köszöntötte az egyházközségek képviselőit, és beszélt a jövő héten, az Egyházmegyei Közgyűlés napján megalapítandó Országos Nőszövetségről is, hiszen országos egyházunk számára fontos szervezet van kialakulóban, melynek fontos részei lesznek az itt képviselt helyi nőszövetségek is.


Az előadás utáni szünetben alkalom nyílt a halmágyi 820 éves műemlék templom megtekintésére.
A konferenciát egy jó hangulatú közös ebéd zárta.


Ezúton is hálás szívvel köszönjük meg a halmágyi önkéntes segítőknek a fantasztikus munkát: az asszonyoknak a süteményeket, a kávét és az ebéd körüli sok munkát, a férfiaknak pedig a halmágyi tokány megfőzését és elkészítését!

A konferenciát 54 küldött, köztük 7 lelkipásztor képviselte Apáca, Brassó, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Székelyzsombor, és a házigazda Halmágy evangélikus gyülekezeteit.

Szeretettel köszönjük meg a Nagy Adél főszervező munkáját, illetve a lelkészeknek, akik bátorították és elkísérték az asszonytestvéreket a konferenciára.

További fotók a Halmágyi Egyházközség Facebook oldalán