Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Torockó – Gyopár Panzió és Kemping, 2021. augusztus 25 – 28.

augusztus 25, 08:00 - augusztus 28, 17:00 UTC+3

“Tanúim lesztek!”

             Kedves Lelkésztársak! Kedves Szülők és Fiatalok!

 A Kolozsvári Evangélikus – Lutheránus Egyházmegye konfirmandus tábora ez évben Torockón (Gyopár Panzió és Kemping) kerül megrendezésre, 2021. augusztus 25 – 28. (szerda – szombat) között, amelyre nagy szeretettel várjuk a 12 – 15 éves fiatalokat.

 Rendezvényünk központi témája 2Péter 1,16 alapján a „Tanúim lesztek!” kijelentésre épül. Az ismeretszerzés, valamint a világháló adta információs lehetőségek behálózzák életünket és annak szerves részét képezik. De elgondolkoztunk – e azon, hogy mi a valóság és virtuális valóság? Lehet – e és kell – e különbséget tenni a kettő között? Mérlegre tudjuk – e tenni egy információ valóságtartalmát vagy álhír jellegét? Meghatározza – e fejlődésünket és jellemünket a virtuálisan kitalált és felépített világ? Ott van – e Isten a google – on vagy máshol keressük? Van – e élet a rendszerben? Beprogramozható – e a hit? Tényleg magamat posztolom?

Ilyen és hasonló kérdésekre fogjuk közösen keresni a választ a reggeli és esti áhítatokon, az interaktív előadásokon és csoportbeszélgetéseken. A délutáni programokon az együttlétet a sportolás, a szabadidős tevékenységek, vetélkedők, kézműves foglalkozások, kirándulás és túrázás teszik izgalmasabbá.

 A tábor szombaton interaktív istentisztelettel zárul, ahol közösen figyelhetünk az élő Istenre és hálát adhatunk neki mindazért, amivel megajándékoz mindannyiunkat.

 Változatos és hasznos programmal készülünk. Reméljük, hogy mindez felkeltette a fiatalok figyelmét és az esetleges nagyobb távolság ellenére is, úgy döntenek, hogy részt vesznek rendezvényünkön.

            Részvételi díj: 150 lej / személy. Az utazást az egyházközség maga oldja meg.

Amit ne felejtsetek otthon: sátor, hálózsák, pokróc, izolír, meleg ruha, pizsama, kényelmes szabadidő ruha, sportcipő / túracipő / bakancs, törölköző, tisztálkodási szerek, esőkabát stb.  Az elszállásolás faházikókban történik. (Túljelentkezés esetén sátrakban is.)

Amit még érdemes tudni! A helyszínen van mobilhálózat és internet (WIFI) lehetőség, korszerű és rendezett tisztálkodási lehetőség.

A tábor ideje alatt biztosítjuk a napi háromszori étkezést, orvosi ügyeletet és a további járványhelyzetre való tekintettel az egészségügyi előírások betartását.

Ha a személygépkocsikkal érkezőknek szükségük lenne segítségre javasolom vegyék igénybe a GPS kapcsolatot (http://www.gyoparpanzio.hu).

            FIGYELEM! Minden táborban résztvevő fiatalnak, szervezőnek kötelező orvosi (háziorvos) igazolást hoznia, amely bizonyítja az illető megfelelő egészségi állapotát!

FONTOS! Kérlek jelezzétek, ha valamelyik fiatal étkezésére külön oda kell figyelnünk (vegetáriánus, lisztérzékeny, laktóz, fruktóz, zaharóz intolerancia, allergia stb) vagy, ha valamilyen gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy bármi, amit a szervezőknek tudnia kell!

Kérdéssel forduljatok Tóth Zoltán Csabához, email: lutheranusbn@yahoo.com / mobil: 0768 438 636 vagy ajánlom a kolozsvári egyházmegye lelkészeinek whatsapp csoportját, ott közösen megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket, megvitathatjuk az ötleteket.

Szeretettel várunk!

A szervezőcsapat nevében

                                                                           Fehér Attila és Tóth Zoltán Csaba

Részletek

Kezdés:
augusztus 25, 08:00
Vége:
augusztus 28, 17:00