Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egyházmegyei Nőszövetségi Csendesnap

március 6, 11:00 - 17:00 UTC+3

A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházmegye és a Marosvásárhelyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség elnöksége tisztelettel és szeretettel meghívja az egyházmegye gyülekezeteinek nőszövetségeit, 2020. március 6-án, pénteken 11 órától, a marosvásárhelyi evangélikus-lutheránus templomban tartott Világimanapi istentiszteletre és az azt követő Egyházmegyei Nőszövetségi Csendesnapra.
A 2020-as világimanap alaptextusa, a János evangéliumának 5. részében található: „Kelj fel, vedd az ágyadat és járj.” Az istentiszteleten igét hirdet nagytiszteletű Boldizsár Beáta evangélikus lelkész, püspöki titkár. „Nők az elengedés folyamatában” címmel előadást tartanak Nagy Gizella mentálhigiénés segítő és Kedei Ibolya szociális munka tanácsadó.
Szeretettel várunk mindenkit, aki bekapcsolódna az imaláncba és hitben épülne a kolozsvári egyházmegye asszonyainak közösségében, illetve együtt imádkozna velünk úgy, ahogyan a Zimbabwe-i asszonyok biztatnak bennünket: „A világnak abból a szegletéből, ahol vagyunk felkelünk és járunk. Mi Isten teremtményeiért felelősek vagyunk. Segíts, hogy megtanuljuk egymást szeretni; Adj kegyelmet és bölcsességet, hogy békességteremtőid lehessünk.”

Részletek

Dátum:
március 6
Időpont:
11:00 - 17:00

Helyszín

Marosvásárhely