Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KÖZ-ÉP-PONT – Ifjúsági Találkozó, Tusnádfürdő 2019. JÚLIUS 9-13.

2019-07-09, 11:00 - 2019-07-13, 18:00 UTC+3

ISTEN SZERETI AZ Ő NÉPÉT

Mottó:

 „SZERETSZ-E ENGEM?”

Ján. 21, 16. 

        A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház és az Evangélikus Ifjúsági Keresztény Egyesület (EVIKE) szervezésében tartjuk meg a KÖZÉPPONT – IV. ERDÉLYI LUTHERÁNUS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓTEz a találkozó az evangélikus ifjúsági munka csúcsrendezvénye, seregszemléje; itt találkoznak az egyházközségek ifis csoportjai határon innen és túlról.

Sokrétű, sokszínű programmal és a benne húzódó keresztény töltettel, lelkülettel próbálunk maradandót alkotni. Ifjaink életét mint hídverők vezethetjük Istenhez és egymáshoz. A ma emberének, egyre nagyobb szüksége van a szeretetre. A szeretet szerint voltunk tervezve, teremtve. Akarva, akaratlanul a legtöbbet és leghasznosabbat ma is a szeretet nyújthat nekünk, mely egyszerűen az élet alapja, ettől élet az élet. A megváltó háromszori kérdése Simon Pétert rehabilitálja, „ráncba szedi”, rámutat gyengeségeire, kishitűségére. A háromszori tagadás, háromszori bizonyságtételt igényel, konkrét kérdésekre, konkrét válaszokat. Simon Pétert a feltámadott Krisztus kijózanította. Felismerte, hogy mekkorát hibázott azzal, hogy soha nem adott igazán hitelt Jézus szavainak. A maga igazát hajtogatta. Most, amikor szembesül a valósággal, megdöbbenve veszi tudomásul, hogy milyen rövidlátó, tévelygő, önigazságú ember volt. Jézus Krisztus pedig nem a jogos számonkéréssel hozza rendbe Péter életét, hanem a rámutat megváltói áldozatára, a magát másokért odaadó szeretetre (AGAPE), ami által Péter megváltozik. Azóta kétezer év eltelt, de ma is nap mint nap így jön el hozzánk a feltámadt és megdicsőült Krisztus. Ránk kérdez: Szeretsz-e engem? Hozzám tartozol-e? Elküld a nyájhoz, a gyülekezethez, szolgálatra biztat.

A IV. KÖZÉPPONT találkozón a hozzánk érkező Úr kérdéseire keressük közösen a megfelelő válaszokat. Magyarokként és evangélikusokként fontos tudnunk, hogy a keresztény hit és a nemzeti identitás összeforrva adja meg azt az életformát, amely szervesen az életet adó Isten tervéhez tartozik. Tőlünk várja, hogy sajátos nemzeti és hitbeli adottságainkat az ő ékes rendje szerint értelmezzük, gyümölcsöztessük. A családalapítás, pályaválasztás, mind-mind válasz lehet megkereső szeretetére. Fiataljaink élete, a jövő életformája létfontosságú. Akkor egészséges az egyház, a nemzet, ha mindenki felismeri hivatását, küldetését, az Isten alapította rendben. Életformánk válasz lehet tehát: Igen, Uram, én is szeretlek téged, hozzád tartozom, anyanyelvem, kultúrám a te szolgálatodban, az egyházban örök életű, ahogy te is az vagy! 

A találkozóra mintegy 350 résztvevőt várunk, határon innen és túlról. A rendezvény célja a közösség építése, erősítése, és ebben a munkában a keresztény értékeink, valamint hagyományaink megismertetése, népszerűsítése. 

Részvételi díj 1 főre 200,00RON  (teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora, sátorhelyek díja)

A szállás részben házikókban, részben sátorban lesz.
Jelentkezési határidő: 2019. június 25.

Nagy szeretettel várjuk önöket,

A szervező,       ROMÁNIAI EVANGÉLIKUS – LUTHERÁNUS EGYHÁZ

                      EVANGÉLIKUS IFJÚSÁGI KERESZTÉNY EGYESÜLET “EVIKE”

 nevében:

 Koszta István 
lelkész
A jelentkezési lap innen tölthető le.

 

Részletek

Kezdés:
2019-07-09, 11:00
Vége:
2019-07-13, 18:00