Halmágyi táborozók Nagytarcsán

2018 nyarán fogalmazódott meg a gondolat, hogy a halmágyi gyermekek vegyenek részt a Nagytarcsán szervezett táborok valamelyikén. A gyülekezetek lelkészei azt szerették volna, hogy a kapcsolat új erőre kaphasson, és új lehetőségeket kerestek. Korai és hosszas egyeztetéseket követően született meg a döntés, hogy az egy teljes hetet és a két vasárnapot töltse Nagytarcsán a csoport, és vegyen részt nem csak a táborban, hanem a vasárnapi gyülekezet életében is.

Hála legyen Istennek, hogy a terveink megvalósulhattak: Nagy útra készülődött 2019. június 22-én délután a Halmágyi Egyházközség képviselete: Bandi Márta lelkész vezetésével a 9 gyermek és az 5 kísérő.

Az éjszakai utazást követően június 23-án részt vettünk a délelőtti istentiszteleten, majd közös ebéden és délután pedig a gyülekezeti tagokkal és a vendéglátó családokkal együtt tartott szeretetvendégségen. Június 24-28. között a hittanos tábor programján vettek részt a halmágyi gyerekek. Minden nap közös énekléssel, majd a bibliai tanítással kezdődött, amit az ehhez kapcsolódó játékos feladatok, szünet és közös ebéd követett. Ebéd után játék következett és a nagy melegre való tekintettel vízicsata zárta a napot. A gyermekek megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor mindenki magyarul beszél, új barátságok szövődtek, a közös tanulás és játék élménye hatotta át mindennapjaikat, illetve megtanulták a számháború rejtelmeit és a vízicsata trükkjeit. A kísérők mindeközben az itthon megszokott módon, a háttérben biztosítottak nagy segítséget. Pénteken délután a templomban került sor a táborzáró alkalomra, ahol a gyermekek bemutatták a jelenlévő szülőknek és érdeklődőknek mindazt, amit a héten tanultak (énekek, aranymondások, csengettyűs kórus).

A szombati napon Egerbe utaztunk, ahol a vár felfedezésével töltöttük a napot: vártörténeti kiállítás, a panoptikum (viaszbaba kiállítás az Egri csillagok c. film alapján), és a kazamata rendszer megtekintését a lövészbemutató követte, majd a börtönmúzeum és a hősök termének megtekintése zárta a programot. Jó ízű estebéd után indultunk haza a vendéglátó családokhoz.

Az utolsó napon, június 30-án vasárnap a délelőtti istentiszteleten búcsúztunk el a vendéglátóinktól: a gyülekezet közösségétől, akiknek az ott tartózkodásunkat köszönhetjük, hiszen adományaik tették lehetővé, hogy a gyermekek ingyen vehettek részt a táborban, és a hétvégi kirándulásokon.

Közös ebédet követőem együtt utaztunk el Albertirsára, ahol egy kellemes és nyugodt délutánt tölthettünk az önkéntesekkel a helyi strandon.

Hétfőn reggel korán indultunk Budapestre, ahonnan a vonat egészen Fogarasig vitt bennünket. Ott pedig már vártak bennünket a szülők és rokonok.

Az együtt töltött idő minden percéért hálásak vagyunk Istennek, hiszen a nagytarcsai gyülekezet teljes befogadását és vendégszeretetét tapasztalhattuk meg. A vendéglátó családok nagy szeretettel fogadtak minket és gondoskodtak jóllétünkről. Szeretettel köszönjük a sofőrök segítségét is, akik minden alkalommal készséggel álltak rendelkezésre. Végül, de nem utolsó sorban a gyülekezet lelkészeinek, Baranka Györgynek és Baranka Máriának köszönjük a lehetőséget, a befogadást, a vendéglátást, a beszélgetéseket és a végtelen-sok lehetőség megtalálását. Isten áldását kérjük és kívánjuk mindazok életére, akik valamilyen formában hozzájárultak ehhez a tíz naphoz, hisszük, hogy a gyermekeknek (és természetesen a kísérőknek is) felejthetetlen élményben volt részük.

Soli Deo Gloria!

                                                                                                Bandi Márta lp

További fotók a Halmágyi Egyházközség Facebook oldalán