Ifjúsági csapatépítő hétvége Kolozsváron

Egy sikeres és élménydús csapatépítő hétvégét töltöttek együtt a brassói evangélikus egyházmegye fiataljai és ország minden pontjából származó kolozsváron tanuló evangélikus fiatalok. Brassó környékéről összesen 18 fiatal érkezett pénteken délután, november 1-jén a kolozsvári vasútállomásra.

Miután a Teológián elfoglalták szállásukat, Erzse Zsolt gyakornok lelkész köszöntötte a fiatalokat és ismeretette velük a hétvége programját, illetve beszélt a találkozás lényegéről és koncepciójáról. Ezt követően mindenki megismerhette a Kolozsvári Protestáns Teológia  Intézetet, illetve betekintést nyerhettek annak működéséről, történetéről és az ott zajló egyetemista életről. A várva várt vacsora után a közösségi és imerkedős játékok összerázták a két ifjúsági csapatot egy jókedvű és feladatra kész közöséggé.

Másnap, 9 órakkor  reggelivel kezdődött a nap, ezt követően pedig teljes gőzzel fogtak hozzá a regionális és országos ifjúsági alkalmak tervezéséhez. Nehéz volt a kezdet, de minden reménnyel ötleteik és elképzeléseik sikeres alkalmak megvalósításához fognak vezetni.

Hogy az ötletekből kimerült fiatalok a délutáni megbeszélőn még kreatívabbak legyenek, ezért  még mielőtt ebédeltek volna a PARAPARK különböző tematikájú szobáiból 6-os csoportokban kellett 60 perc alatt kiszabadulniuk. Ennek nagy sikere volt, mivel nagyon össze kellett dolgozniuk ahhoz, hogy a feladatot teljesíteni tudják így amellett, hogy jobban megismerhették egymás készségeit, még közelebb is kerülhettek egymáshoz.

Úgy délelőtt, de főleg délután a vasárnapi istentiszteletre készültünk. Fiataljaink nagy lelkesedéssel vállaltak különböző részeket, mely egy nagyon sikeres és lelkileg feltőltődő alkalomhoz vezetett. Voltak, akik igét olvastak, akik a prédikáció közben rövid jeleneteket adtak elő, valamint több ifjusági éneket énekelve leírhatatlan hangulatot biztosítottak az istentiszteleten résztvevők számára úgy, hogy közben ők is feltöltődhettek lelkileg egy következő alkalomig.

Nagy segítség volt számunkra, hogy Bartos Nándor brassói zenetanár elvállalta az újjonan létrejött ifjúsági zenekar vezetését, melynek tagjai: Gál Janet – hegedű, Florea Melinda – gitár, Bartos Nándor – billentyű, ezenkívül ideiglenesen besegített Bányai Csaba teológiai hallgató is.

Szintén zenészeinknek köszönhetjük az esténként biztosított fergeteges hangulatot, amikor úgy ifjúsági, mint világi énekeket dalolva, felejthetetlen alkalmakon lehetett részünk.

Vasárnap közösen reggeliztünk a Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség gyülekezeti termében, ismét elgyakoroltuk az istentiszteletre előkészített énekeket, majd közösen bevonulva, a gyülekezeti tagokkal együtt ünnepeltük a nyugalom napját, melyen Erzse Zsolt gyakornok hirdette Isten igéjét Ézsaiás könyve 58, 13-14 alapján, kihangsúlyozva azt, hogy mennyire szükségünk van arra, hogy a hetedik napon, vasárnap a gyülekezeti közösségben pihenjünk, örüljünk és lelkileg feltöltődhessünk, hogy megerősödve vissza indulhassunk a rohanó hétköznapokba.

Igehirdetés közben a szolgálatot végző miután beszámolt arról, hogy a muszlimok és zsidók hogyan ünneplik a nyugalom napját, megkérdezte az idősebb gyülekezeti tagokat, hogy ők hogyan készülnek és hogyan élik meg ezt a napot. Ezt követően a fiatalok mutatták be rövid jelenetekben, hogy hogyan ünnepelnek ma a keresztyének. Az igehirdető arra tért ki, hogy nem gyászolnunk kell ezt a napot, hanem örvendeznünk kell neki úgy, hogy az Isten és köztünk levő kapcsolatot építsük és ápoljuk. A templomban is lehet tapsolni és örvendezni, ezért a fiatalok az Énekeskönyv 10-es számú éneket adták elő a hagyományostól eltérően, örvendezve és tapsolva, példát adva ezzel, hogy másképp is lehet.

Istentisztelet után annyira jó hangulat kerekedett, hogy alig lehetett leállítani őket az éneklésből, de sajnos ebéddel véget ért a mindenki szerint jól sikerült hétvége, így haza kellett utazniuk.

Reméljük, hogy tervezésünknek, együttlétünknek eredménye lesz az evangélikus ifjúsági élet fellángolásában.

Erzse Zsolt

gyakornok lelkész

Fotók: Csabai Anita

További képekért kérjük látogasson el az EVIKE oldalára.