Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek tábora

Az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Egyesület fogyatékkal élő kiemelt figyelmet igénylő gyermekek foglalkoztatásával foglalkozik. Több olyan foglalkozást is szervezünk, amelyben az egész család bekapcsolódhat, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek testvéreikkel és szüleikkel éljék meg a közösség összetartó és gyógyító erejét az éneklésben, kézművességben, játékban vagy tanulásban egyaránt.

Az elmúlt év során is számos programot szerveztünk a Down-szindrómával élő gyermekek számára. Bábelőadásra készítettük fel őket, speciális úszásban kiemelkedő eredményeket értek el, nyári családos tábort szerveztünk számukra, néptánc- és lovaglóoktatásban is részt vehettek, de együtt vártuk a Mikulást és közösen örültünk a farsangi jelmezes bálon is. A Down-szindrómások Világnapját a Székelyföldön élő gyermekek és szüleik számára városunkban szerveztük meg. Az említett tevékenységek segítették őket beilleszkedni a társadalomba, a sok dicséretnek és közösen elért eredményeknek köszönhetően pedig egyre nagyobb önbizalmat kaptak.

Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzatának a támogatásával sikerült egy háromnapos jutalomtáborba részesíteni a gyerekeket, hiszen a csoport tagjai kitartóan részt vettek a heti foglalkozásokon (úszás, gyógytorna, lovaglás, logopédia). A táborban képességfejlesztő tevékenységeket: kézműves foglalkozás, úszóterápia, gyógytorna folytattunk 30 személy számára Szentegyházán.