Zselyki gyermeksziget és családos nap

Az elmúlt évben a pandémia miatt nem rendezhettük meg a „Zselyki Gyermeksziget és Családos Nap” – ot, de idén erre sor került 2021. 05. 29 – én. Programunk több tematikát érintett, úgymint a gyermeknap, környezettudatosság és védelem, közösségi munka és értékmegőrzés.
A reggeli gyülekező, áhítat és programismertető után Bocskai Eliza, végzős diák és a Via Transilvanica zselyki útszakaszának felelőse, ismertette a most már jegyzőkönyvbe és örökbefogadási nyilatkozatba foglalt információkat, valamint az útszakasszal járó gyakorlati tudnivalókat.
Ezt követően a gyermek – szülő csapat pár órás hulladékgyűjtő akciója következett. A kiadós ebéd után a családok megtekintették a két évvel ezelőtt diófa csemetékkel beültetett „Nagycsalád Dióskertet” és elkészült a dióskert nevek szerinti parcellázása. Ennek tükrében folyamatban van a családos kert térképének elkészítése is.
Gyermekfoglalkozás, kincskeresés és különböző játékok tették színessé és felhőtlenné a délutánt, amíg a szülők a Zselyk központjában található játszóteret bővítették, virágokkal csinosították, illetve ellátták saját tervezésű és kivitelezésű padokkal, szemeteskukákkal. A gyermekek birtokba vették a játszóteret, ahol estig vidáman szórakozhattak.
Az est fénypontja a hatalmas tábortűz volt, jól esett az óriási lángnyelveket nemcsak megcsodálni, hanem ennek melegénél régi énekeket feleleveníteni és újakat tanulni.
Köszönet a résztvevőknek, a szervezőknek, a szorgos kezeknek és nem utolsó sorban támogatóinknak: Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapnak, Sajónagyfalu Polgármesteri Hivatalának, a Pro Zselyk Egyesületnek, a Zselyki Evangélikus – Lutheránus Egyházközségnek, a Zselyki Nőszövetség tagjainak, valamint az ügyes, fiatal kaszás legényeknek.