A Biblia csodálatos történetei II. – Vakációs bibliahét

A Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközségnek nyújtott támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 A vakációs bibliahétről Illyés Sándor lelkipásztor számolt be lapunknak.

Már évek óta mindig iskolakezdés előtt szervezzük meg a gyerekek által várva-várt vakációs bibliahetet, mely idén “A Biblia Csodálatos Történetei II. – ” címmel került megszervezésre szeptember 7-10. között a parkosított parókia udvaron, nagy létszámú gyereksereggel.

Felekezeti hovatartozástól függetlenül hívtuk-vártuk a gyerekeket az alkalomra idén is.

A vakációs bibliahét első napján Mirjámtól megtanultuk, mit jelent szemfülesnek lenni, aki végig szemmel tartotta a gyékénykosárban elrejtett „kistesót”, majd miután a fáraó lánya rátalált a sás között, odarohant és felajánlotta szoptatós anyának saját édesanyját. Így Jókébed saját fiát szoptathatta. Ezt a csodálatos több ezer éves történetet eljátszottuk – így a gyerekek még közelebb kerülhettek a Biblia igazságaihoz! Énekeltünk, barkácsoltunk, sokat játszottunk az udvaron, és közösen vacsoráztunk a finomságokból!

A második napon a kis Sámuel történetét hallották és látták a gyerekek, hisz segítőim elbábozták, hogy még jobban érthető legyen az üzenet számukra. Isten megszólította Sámuelt és kijelentette Éli háza feletti ítéletet gonoszságuk miatt. Láttuk azt is, hogy Sámuel Isten beszédéből semmit nem hagyott a földre hullani. Megértették a gyerekek, hogy Isten ma is szól, de már nem suttogó hangon, álmokon keresztül, stb., hanem a Szentíráson keresztül szól hozzánk – hisz a kijelentések lezárultak a Biblia megírásával, nekünk pedig engedelmeskedni kell írott beszédének.

Sokat énekeltünk, a témához illő csapatépítő játékokat játszottunk, mécseseket barkácsoltunk, valamint szeretetvendégséggel zártuk az alkalmat.

A harmadik nap pedig Izráel második királyáról, az ifjú Dávidról hallottunk, akit Isten Sámuel próféta által felkent királlyá. Bár Isai legkisebb fia volt és senki sem gondolta volna, hogy egyáltalán ő lenne alkalmas a királyi tisztség betöltésére, Isten választása volt, „hisz nem az a fontos, amit az ember lát, hisz az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” Rédai Ádám, aki a három nap alatt gitárszolgálattal kísérte az énekeket, valamint  V. éves orvostanhallgató erre az alkalomra elhozta saját sztetoszkópját, így a gyerekek meghallgathatták egymás szívdobogását és megértették, hogy ahova a sztetoszkóppal vagy más műszerrel nem lehet bejutni, oda az Isten mélyen belelát: tudja mi lakozik mélyen a szívünkben. Tiszta és engedelmes szívet akar tőlünk. A csapatépítő játékok és a barkács után szeretetvendégségre, ill. tábortűzre került sor, ahol sokat énekeltünk közösen.

A bibliahéten részt vevő gyerekek szüleikkel/nagyszüleikkel együtt eljöttek a vasárnapi zenés tanévkezdő istentiszteletre, ahol előadták a héten tanult keresztény dalokat, a dicsőítést a Szegletkő együttes vezette. Isten igéje pedig Máté 18,21-35 alapján hirdettetett! Az alkalom szeretetvendégséggel és hosszantartó beszélgetéssel zárult!

Gyülekezetünkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekmisszióra, kétheti rendszerességgel folytatni fogjuk alkalmainkat, ahová nagy szeretettel várunk minden 6-12 év között gyereket, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Hálásak vagyunk a kapott támogatásért és Isten gazdag áldását kívánjuk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkatársainak!

Áldassék Urunk Jézus Krisztus neve a gyerekfoglalkozásért és a lelki-testi táplálékért!