Adventi alkalmak gyülekezeteinkben – Fotóriport

Az adventi időszakban gyülekezeteinkben számos eseményt szerveztünk. A továbbiakban az eseményekről készült fotók tekinthetőek meg. A fotóriport folyamatosan bővül.

Angyalcsomag időseknek Zselyken és Besztercén

A hollandiai DeVlieger Alapítvány támogatásával immár hatodik éve támogatjuk élelmiszercsomaggal a Zselyken és Besztercén élő időseket, kisnyugdíjasokat, rászorulókat.

Az adventi időszak utolsó hetében 100 darab, alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagot vásároltunk: olaj, cukor, liszt, margarin, makaróni, gríz, rizs és pástétom. Idén ezeket a gyülekezet fiataljaival osztottuk szét, meglátogatva és áldott ünnepet kívánva az időseknek.

Köszönet a támogatóknak és a közreműködőknek!

Adventi koncert a türkösi gyülekezetben

“Örvendezzünk” karácsonyváró koncert

A Sepsiszentgyörgyi Népfőiskola “Örvendezzünk” karácsonyváró koncertjével ajándékozta meg az apácai gyerekeket és szülőket. A népes közönséget sárkányvontatta szánon érkező Deák tér-i Mikulás és krampuszai lepték meg ajándékaikkal. Köszönet a koncertért és a Mikulásnak is a kitartásért, mellyel minden évben meglátogatja gyülekezetünk gyermekeit.

Adventi nőszövetségi alkalom Varsándon

Adventi vásárt szervezett a türkösi egyházközség

Advent 2. vasárnapján meghitt hangulatú istentisztelet és adventi vásár. Köszönjük szépen mindenkinek a hozzájárulást, segítséget, jelenlétet! Soli Deo gloria!

Mikulásjárás Barcaújfaluban

December 6-án a barcaújfalusi egyházközség gyülekezeti házában: a Luther Házban Mikulás ünnepséget tartottunk adventi vásárral egybekötve. A nőszövetség asszonyai karácsonyi díszeket készítettek, és mézeskalácsokat sütöttek a vásárra, zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral látták el a jelenlévőket. Természetesen a Mikulás is eljött mindnyájunk nagy örömére, a tőle kapott kis csomagokat énekekkel, versekkel köszönték meg a gyermekek.

Adventi ifjúsági vespera Kolozsváron

Evangélikus, unitárius, református és katolikus fiatalok együtt töltődtek fel lelkileg a kolozsvári evangélikus templomban.

Oltszakadáton adventi koszorúkat készítettek

Oltszakadáton lelkes gyermekcsapat készített adventi koszorút. A díszek mellett a gyermeki őszinteség, hit és az ünnepvárás szentsége ragyogott velünk ezen a meghitt családias estén.

Kiskapuson is lázasan készülődnek

Kiskapuson is lázas készülődés előzte meg az adventet. A szórványmagyarságban is csillogó szemű gyermekek és segíteni akaró anyukák vettek részt az adventi koszorú elkészítésében.

Advent második vasárnapján karácsonyi vásárra került sor a Kiskapusi Egyházközség pincegalériájában. A kézimunka körös asszonyok apró meglepetésekkel készültek a szeretetvendégségre és így meghittebbé, hangulatosabbá varázsolták ajándékaikkal az ünnepvárást.

A bácsfalusi Együtt csoport is készül az ünnepre

Koszorúkészítés Csíkszeredában

Megérkezett a Mikulás a sepsiszentgyörgyi Bartimeus Játszóház csoport tagjaihoz

December 6-án a Sepsiszentgyörgyi Egyházközség keretében működő Bartimeus Játszóház fogyatékkal élő gyermekek csoportjához látogatott a Mikulás.

Adventi vásár Bácsfaluban

Már többéves hagyomány, hogy Advent első vasárnapján – az Istentiszteletet követően – adventi vásárt tartanak a bácsfalusi evangélikus egyházközség udvarán.

Adventi mikulásvárás a bácsfalusi Gillich Fülöp Kollégiumban

Meghitt családias jókedv és derű jellemezte az adventi készülődést és Mikulás várást a Diákotthonban, amit a „secret santa”-zás, az az egymásnak elkészített ajándékok varázsoltak titokzatosabbá és meghittebbé.

Adventi koszorúkészítés Sepsiszentgyörgyön

Advent első vasárnapját megelőző szombaton kicsit és nagyok egyaránt összegyűltek gyülekezetünk alagsorában az ünnepre hangolódni.

Fotóriportunkat folyamatosan bővítjük.