Adventi gyermekprogramok Halmágyon

2019 adventjén is megrendezésre kerültek a hagyományos adventi foglalkozások és rendezvények, melyeket a korábbi évek gyakorlata szerint tartottunk.

Az egyházi év utolsó szombatján, 2019. november 30-án tartottuk a koszorú készítést. Erre az alkalomra minden gyermeket egy felnőtt kísért el azért, hogy segíthessen a díszítésben. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a generációk találkozhassanak, mint ahogy az is, hogy a családok minőségi időt tölthessenek együtt. Ahogy már megszoktuk, a koszorú alapokat mindenki hozta magával, a díszítő, dekorációs elemeket pedig előkészítve találták a program résztvevői, melyből mindenki kedvére válogathatott.

December 6-án este, a Jakó Dénes Tanműhely programon a gyermekek kidíszítették a már előkészített mézeskalácsokat, és együtt várták a Mikulást, aki gazdag csomagokkal érkezett és jó kedvvel találkozott a gyermekekkel.

December 14-én hagyományos kántálásra került sor, melyre Farkas Emőke ösztöndíjas, a kóbori régi és hagyományos betlehemes „visszatanításával” készítette fel a gyermekeket. Mindösszesen 22 család nyitotta ki otthona ajtaját a gyermekek előtt. Ahogy erről egy külön cikkben is beszámoltunk felemelő érzés volt végigjárni a falut, látni az örömöt a vendéglátók szemében és végül együtt leülni az asztalhoz a gyülekezeti házban. Ezt a betlehemest a Brassói Evangélikus-Lutheránus Egyházközség meghívására a gyermekek képviselői elvihették a december 21-én tartott táncház alkalmára, ahol nagy örömmel be is mutathatták azt.

December 22-én, szombaton délután tartottuk a már szintén hagyományosnak számító Karácsonyi Játszóház programját, melyen idén is különféle érdekes kreatív tevékenység várta a gyermekeket. Farkas Emőke vezetésével tojáshabbal lehetett almát díszíteni, illetve ajándéktasakot készíteni. Halász Hargita, kőhalmi ösztöndíja segítségével pedig angyalkákat lehetett készíteni, illetve festővászonra kéz, és láblenyomatokkal betlehemi képet lehetett festeni.

A rendezvények főszervezője a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, támgató és a lebonyolításban elsődleges segítő a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa. A rendezvényeket pályázati úton a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (MKO-RO-1-2019/1-000079) támogatta.