Állati küldetés Fazekasvarsándon

„Légy erős és bátor…” (Józs 1,9) vezérigével vette kezdetét Fazekasvarsándon július 10-én a vakációs bibliahét. A 6 napos kaland nagy örömet jelentett a 27 résztvevő gyereknek és a három szervezőnek is, Kalit Eszternek, Palkó Krisztinának és Borhaci Dávidnak. Minden nap egy-egy küldetéssel foglalkoztak a gyermekek, és ebben egy-egy bibliai állat volt segítségükre. Két csoportban különböző módszerekkel dolgozták fel a résztvevők a bibliai történeteket. Köztük volt szerepjáték és árnyjáték is. Délután alkalmuk volt kipróbálni ügyességüket a kézművességben vagy pedig sportban (fociban, röplabdában) való tehetségüket. A lelki táplálék mellett – amelyben dalokon, áhítatokon keresztül részesültünk nap, mint nap – került igen finom testi táplálék is az asztalra, amelyet szorgos kezű nagymamák és anyukák készítettek el. A gitáros énektanulásban Palkó Krisztina és Reinholtz Erika biztosították a jó alaphangulatot.

Az ötödik napon a szülők is megkapták küldetésüket, mégpedig családos kirándulást szerveztünk hét családdal a Világosi várhoz, ahol az áhítat után piknikezésre és várbejárásra került sor. A kirándulás végeztével a szombati napot egy nagy fagyizással zártuk, ahol a gyermekek kedvükre választhattak a fagylaltok különböző ízvilágából.

A vakációs bibliahetet vasárnap, július 15-én egy ünnepi istentisztelettel zártuk, ahol bemutatták a gyerekek a megtanult új énekeket, és együtt adtak hálát Istennek az elmúlt hétért, új barátságokért, és együtt könyörögtek a közös küldetésért! A gyülekezet közös küldetést kapott!: Küld az Úr, hogy örüljünk együtt!

Kalit Eszter és Borhaci Dávid