Erdély minden irányából a Szélrózsára

1800 megtett kilométer, 28 óra utazás, 105 résztvevő, naponta megtett 14000 lépés, 5 nap és megszámlálhatatlanul sok élmény – informatívan a felsorolt adatokkal jellemezhetnénk a Szélrózsára látogató erdélyi csoport útját.

Július 24-én, kedden délután Brassóból indultunk. Az ott találkozott hétfalusi, brassói és sepsiszentgyörgyi fiatalok két busszal két különböző irányba indultak Bük felé, hogy útközben felvehessék apácai és marosvásárhelyi, illetve fazekasvarsándi társaikat is.

A Brassóban elvált csapatunk további társainkkal kiegészülve szerdán délben újra együtt folytatta útját. Az ismert Szélrózsa dalt átírva: Erdély minden irányából Hozzád, a Szélrózsára érkeztünk. Hozzá érkeztünk Bükbe, hogy 5 napon keresztül közösségben legyünk egymással és Vele.

Csapatunk minden tagja – a rendezvény veteránjai és az új arcok egyaránt – hamar megbarátkozott a találkozó hangulatával. A reggeli közös hálók (áhítatok) után mindenki kedvére válogathatott a programok tömkelegéből. A fiúk többsége a focibajnokság mellett döntött, de volt, aki futóversenyre, buborékfocira, lasertagre jelentkezett. A lányok a kézműves foglalkozásokat kedvelték. Emellett mindenki megtalálta a számára érdekes, a korosztályát megszólító előadásokat is, az esti koncerteket pedig gyakran hajnalba torkolló beszélgetések követték.

Öt élményekben gazdag nap után, a vasárnapi istentiszteletet követően útnak indult csapatunk. A Szélrózsán eltöltött idő kiváló lehetőségnek bizonyult arra, hogy a fiatalok összeszokott csapattá váljanak, új barátságok alakuljanak ki, lelkileg feltöltődjenek és hitben erősödjenek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy idén is a Szélrózsán lehettünk. Jövő nyáron pedig szeretettel várjuk az anyaországi fiatalokat az erdélyi Köz-Ép-Pont Ifjúsági Találkozóra.

Végh Nimród

Megjelent a Brassói Lapok Evangélikus IGEN című rovatában augusztus 30-án.