Gyülekezeti hétvége Bácsfaluban

Szeptember 13-15 között sor került Bácsfaluban a gyülekezeti hétvége megrendezésére. Ezen 3 napos alkalmat az Együtt csoport találkozója nyitotta meg péntek délután, ezt követően Hankó Szilamér Bácsfalusi lelkész rövid áhítatát hallhattuk, majd Pálfi Hilda, az Együtt csoport vezetője az elmúlt három év emlékeit idézte fel. A találkozót a kulturális Borcsa Est követte, közel 60 résztvevővel, amelyen Pálfi Hilda bemutatta az együtt csoport tagjait és beszámolt tevékenységükről. A kézdialmási árvaház igazgatónője, Szabó Szende a gyermekotthon tizenhárom lakójával érkezett hozzánk. Beszámolt az árvaházban folyó tevékenységekről, örömökről és nehézségekről a jelenlevőknek. Az est szeretetvendégséggel zárult.

 Ezúton is szeretnénk megköszönni a Bácsfalusi Egyházközség nő szervezetének a sok segítséget és finom süteményt, amely által örömet szereztek az ott lévőknek.

A szombati nap a fiatalokról és ifjakról szólt. A játék és nevetés után sor került a gyerek, majd a felnőtt ping-pong bajnokságra. A gyerek ping-pong bajnokság első helyezettje Balázs Attila, míg a felnőtt kategória győztese Antal László lett. A nap további részében mesedélutánra került sor, ahol a gyerekek karkötőket készítettek.

A gyülekezeti hétvége fénypontja a vasárnapi Istentisztelet volt. Igét hirdetett Hankó Szilamér helyi lelkész.  A testvéri szeretet és a közösség összetartó erejének a fontosságáról beszélt. Mindezek után sor került a gyerekek, a pedagógusok, majd az Együtt csoport megáldására. illetve a ping-pong bajnokság díjátadására. Az Istentiszteletet követően Bogrács-ebéd és szeretetvendégség következett a parókia udvarán.

Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki bármilyen módon is támogatta ezt az eseményt, amely egy igen felemelő, áldásos hétvége volt.

                                                            Kajcsa Lóránt lelkészjelölt.