Gyülekezeti nap Fazekasvarsándon

Augusztus 17-én megszervezésre került Fazekasvarsándon a gyülekezeti nap, amely újdonság volt az egész gyülekezet számára. A szervezők igyekeztek egy színvonalas programot előkészíteni, amelyen részt vehettek gyermekek, fiatalok, családos emberek, idősek. Az alkalmat délelőtt egy úrvacsorás istentisztelettel kezdtük, amelyen a család fontosságáról esett szó. Megvizsgáltuk a családhoz való tartozásunkat három szempontból. Az első volt az otthoni család, a második a gyülekezeti család, a harmadik pedig az Isten nagy családja. Az úrvacsora is nagy szerepet játszott, mert ez által még jobban előtérbe került a Krisztushoz való tartozás fontossága.

Az istentiszteletet követően átvonultunk az Essig József Kultúrotthonba, ahol egy közös ebéddel folytattuk a gyülekezeti napot. A közös ebédet követően a kultúrotthon udvarán gyermekfoglalkozása került sor, ahol a gyermekek kézműves dolgokat készítettek, társasjátékokkal játszhattak, valamint családos vetélkedőkben vehettek részt. A családos programok meghozták a családok jókedvét, ugyanis jó volt látni, hogy a gyerekek ennyire jól tudnak játszani a szülőkkel együtt. A felnőtteknek is volt külön program, amelyen részt vehettek. Sor került egy asztalitenisz bajnokságra is, amelyen közös megegyezés alapján mindenki győzött, Mindemellett többen végig hallgatták és kóstolták a borokat, valamint a borokról szóló bemutatót. A bórkóstolás egy jó nótázással folytatódott, amelyhez csatlakoztak a gyermekek is. A gyülekezeti napunk szalonnasütéssel zárult, ahol mindenki kipróbálhatta, hogy milyen nyárson megsütni a szalonnát.

Hála legyen az Istennek, hogy egy ilyen jó alkalmat tudhatunk a hátunk mögött, valamint jó tudni azt is, hogy ha ilyen fajta rendezvényről van szó, akkor mindig lehet számítani a szorgos kezekre, akik mindig nyitottak áldozatot hozni a közösség, a család érdekében.

Borhaci Dávid