Ifjúsági Csendesnapok 2022 – Kolozsvári Egyházmegye

Hálásak vagyunk Istennek, amiért az idei évben meglehetett rendezni az Ifjúsági Csendesnapokat. Április 20-22 között került sor erre Borhaci Dávid főszervező áldozatos munkája, valamint a Fazekasvarsándi Evangélikus Gyülekezet lelkes segítségének köszönhetően. Négy helyről érkeztek fiatalok a Szentanna mellett lévő Vadász Fogadóba: Marosvásárhelyről, Simonyifalváról, Fazekasvarsándról és Temesvárról.

Szerda délután megérkeztünk, elfoglaltuk a szálláshelyet, majd ismerkedési játékok következtek, melyeket Borhaci Krisztina vezetett. Az áhítatokat Borhaci Dávid, Papp Noémi, Deák Bálint és Kovács Árpád tartották, melyeknek fő témája a nehémiási Igéből volt: „Építsd újra!”. Az énekeket Deák Andrea és a simonyifalvi gitáros diákok kísérték gitáron és Kovács Árpád cajon dobon.

Csütörtökön két nagyszerű előadáson vehettünk részt. A délelőttit Vékony Zsolt-József, szentleányfalvi református lelkész tartotta a következő címmel: „Építsd újra életem!”. Szó volt benne a kapcsolatokról, amelyeket nagymértékben lerombolt a járványhelyzet. A tartalmas előadás után csoportos beszélgetés következett e témával kapcsolatosan. A délutáni szabadidős programokban különböző társasjátékokat próbálhattak ki a fiatalok, de mozgási lehetőségük is volt: fociztak vagy röpiztek. Az esti program a ”Csillagok útján” címet viselte. Torma Csaba és Popa Armand lenyűgöző előadást tartottak a csillagok világáról, valamint az asztrofotózásról. Sötétedés után pedig alkalmat adtak arra, hogy távcső segítségével néhány csillagot és galaxist megtekinthessünk.

Péntek reggel mindannyian elmentünk a fazekasvarsándi gyülekezetbe, ahol záróistentiszteletre, majd egy kiadós és finom ebédre került sor. Szép emlék volt e néhány nap mindenki számára. A fiatalok és a szervezők egyaránt arról számoltak be, hogy nagy élmény volt a közösen eltöltött idő, az áhítatok, az együtt játszás, beszélgetés. Többen kérdezték is, mikor lesz a folytatása. Reméljük hamarosan!

Deák Bálint lelkipásztor