Ifjúsági tábor Uzonkafürdőn

Július 14-16. között Uzonkafürdőn tartottunk ifjúsági tábort, melynek témája a lelki feltöltődés volt. Nyitó programként a táborozók Daczó Zádor kézdivásárhelyi rendező egyéni és csapatjátékainak köszönhetően ismerhették meg jobban egymást. Az ezt követő áhítatokon János 7, 37-39 alapján (“Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék!”) pedig hangsúlyossá vált, hogy lelkileg mennyire szomjazza az ember Istent. Ugyanis, ha szomjunkat sikerrel, életünk bebiztosításával, jóléttel, örömökkel, kényelemmel akarjuk kioltani, akkor rájövünk, hogy az pont olyan, mint amikor nagy hőségben édes, hűsítő vagy energiaitalokat iszunk, rövid időn belül ismét szomjasok leszünk. Ugyanígy az életben is rájövünk, hogy a mi erőnk hamar elfogy s elkezdjük Istent szomjazni, hiszen nap mint nap látjuk és tapasztaljuk, hogy a “világ vizei” (barátságok, szerelmek, életmód tanácsadások, szórakoztató ipar hazug műsorai, a világháló személytelen kapcsolatai) mit érnek, mire elegek…
Ha már szomjúságról beszéltünk, egy jól megérdemelt hűsítő strandozást sem hagyhattunk ki, ahol különböző játékoknak és birkózásoknak köszönhetően még szorosabb barátságok alakultak ki a táborozók között.
A tábor záróistentiszteletét vasárnap Hosszúfalu-Alszegen tartottuk meg, ahol fiataljaink ifjúsági énekekkel szolgáltak.
Köszönjük a segítséget önkénteseinknek: Bartos Nándornak és Imbrea Olivérnek! Ugyanakkor köszönjük Krizbai Imre nyugalmazott lelkésznek a befogadást és az áhítatán elhangzott lelki táplálékot!
Erzse Zsolt