Vakációs Bibliahét Fazekasvarsándon

A tavalyi év bezártsága után, idén ismét örülhettek egymásnak a fazekasvarsándi gyerekek, hisz megszervezésre került július 7-11 között a Vakációs Bibliahét, amelyen közel 30 gyermek vett részt. Nagyon érezhető volt, hogy mennyire hiányzott mindenkinek a közösségben eltöltött idő, az, amikor kezet tudunk rázni egymással, megölelhetjük egymást, együtt lehetünk, nevethetünk, tanulhatunk, sportolhatunk, lelkileg feltöltődhetünk.

A KOEN által kidolgozott anyag segítségével, egy közös utazásra hívta el a résztvevőket a szervező csapat, amelyben megérthették, hogy, miért is olyan nehéz elindulni nyaralni. Sok bonyodalommal jár a pakolás, a tervezés, az indulás, mindemellett az utazás sem zajlik mindig zökkenőmentesen. Megtörténik, hogy eltéved az ember, vagy lemerül a GPS (navigációs rendszer), esetleg gumidefektet kap az autó, de végső soron minden feledésbe merül, amikor a kiránduló végre megérkezik a célhoz. A felejthetetlen táj, Isten teremtett világának a szépségei mind elfeledtetik a pakolás nehézségeit, a GPS-el való gondokat, és az esetleges veszekedéseket. Az idei Vakációs Bibliahét témája az Újratervezés volt. A kerettörténetben szereplő család utazása mellett naponta gazdagodhattunk egy-egy bibliai történettel is, amelyek szorosan kapcsolódtak a család utazási élményeihez. Találkozhattunk Jézus megkeresztelésének történetével, mely által megértettük, hogy hogyan kell Rá kapcsolódjunk. Azt követően Jézus első tanítványainak az elhívásával ismerkedtünk meg, mely segített nekünk az indulásban. A nem mindig zökkenőmentes utat példázta az aranyborjú története, amelyben a választott nép rossz útra tér. Szembesültünk azzal, hogy mi is gyakran le szoktunk térni az útról. Ilyen esetekben szükséges az újratervezés, amelyet az emmausi tanítványok történetével értettünk meg. A célba való megérkezést mindannyian vártuk. Utolsó nap célba értünk, megérkeztünk a három bölccsel együtt a kisded Jézus bölcsőjéhez. A történetek feldolgozása mellett énekszóval, kézműves tevékenységekkel és kis sportolással fűszereztük meg együttlétünket.

Hálásak vagyunk az együtt töltött napokért, bízunk abban, hogy a gyerekeknek is élményt nyújthattunk ezzel a közösségi alkalommal.

Elmondhatjuk, hogy egy fantasztikus utazás van mögöttünk, amelyben volt jó és kevésbé jó rész is, de egy dolog biztos: ha a mi életünk GPS-ének, navigátorának a mennyei Atyát választjuk, akkor a mi életünk útja biztonságos lesz és célba visz. Mindig azon az úton járjatok, amelyet én mutatok nektek, hogy jó dolgotok legyen! (Jer 7, 23b)

Borhaci Dávid lelkipásztor