Kincskereső Országos Evangélikus Vallástábor

A Brassói Evangélikus- Lutheránus Egyházmegye 14 gyülekezetéből, valamint Nagyváradról érkeztek gyerekek az első Országos Evangélikus Vallástáborba, mely a Romániai Evangélikus- Lutheránus Egyház és az Országos Nőszövetség szervezésében jött létre. A helyszín, Székelyvarság, szerencsés választásnak bizonyult: biztonságos, kényelmes és mesésen szép környezetnek örvendezhettünk. A tábor a “Kincskeresők” nevet kapta, ennek megfelelően a  130 résztvevő  hűségesen és szorgalmasan kereste a kincset, mégpedig az igazi kincset. Izgalmas bibliai történetek, énekek, játékok, aranymondások és előadások segítségével kerültek napról napra egyre közelebb az igazi kincs megértéséhez a résztvevők. A tábor utolsó előtti napján a szervezők próbára tették a résztvevőket, és ezek elindulhattak egy kincskereső útra, amely tele volt kihívásokkal,  ügyességet, értelmet és tudást igénybe vevő feladatokkal, és amelynek a végén megtalálták a kincsesládát. Hogy mi volt a kincsesládában, azt nem áruljuk el, de annyit elmondunk, hogy volt benne hamis kincs is, meg igazi is, de a legfontosabb, hogy a gyerekek meg tudták különböztetni az egyiket a másiktól.

A tábor utolsó két napján a szülők is csatlakozhattak a táborozókhoz.  A mintegy 46 szülő betekintést nyerhetett a tábor remek hangulatába, valamint részt vehettek a számukra tartott interaktív foglalkozáson. Feleleveníthették gyermekkoruk szabadidős tevékenységeit, , így sok közös emlék került terítékre. Egy előadásra is sor került : “A gyermeknevelés érzelmi aspektusairól”. Családos istentisztelettel és közös ebéddel zárult a június 15- 19 között megtartott Kincskereső tábor és Családos hétvége.

A táborszervezők célja az evangélium hirdetése volt a gyerekek körében, a keresztyén szellemű nevelés,  a családi értékek népszerűsítése, a keresztyén- és evangélikus öntudat megerősítése, az egyházi kötődés megerősítése,  jövőépítés.

Hála legyen Istennek ezért az alkalomért, aki gazdagon megáldotta ezt a néhány napot, sok örömöt és boldog perceket adott résztvevőknek és szervezőknek egyaránt, és sokat épülhettünk, gazdagodhattunk mindannyian lelkiekben egymás örömére, Isten dicsőségére.

Köszönet a támogatóknak, a Bethlen Gábor Alap ZRT-nek, a Paprika boltnak, amely édességet biztosított a gyerekeknek, a Bibas cégnek, amely a mindennapi kávét biztosította.

Koszta Jolán Enikő, Revon elnök