Új óvoda épül Kézdivásárhelyen – Időkapszulát helyeznek el

Kettős ünnepségre készülnek Kézdivásárhelyen a hétvégén: az evangélikus templomban ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak a megújult templom tiszteletére, illetve egy új óvoda alapkövét is elhelyezik.

Amint arról beszámoltunk, május végén a kézdivásárhelyi tanács két utcának is nevet adott, az egyik Martin Luther, a reformáció atyjának a nevét vette fel. Ebben az utcában tervez óvodát és bölcsődét építeni az evangélikus egyház.

A Végh Nimród lelkész által küldött meghívó szerint július 25-én, vasárnap 11 órakor a kézdivásárhelyi evangélikus templomban (Dózsa György u. 10.) ökumenikus istentisztelet keretében kérik Isten áldását a bölcsőde-óvoda építési munkálataira, és adnak hálát a felújított templomért. Az istentiszteletet követően az épülő óvoda helyszínén (Luther Márton u. 10.) megtörténik az alapkőletétel és annak megáldása.

„2019-ben Magyarország Kormányának támogatásával sikerült felújítanunk templomunk tetőszerkezetét, idén Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közbenjárásával a tornyot restauráltuk. A bölcsőde-óvoda építése a magyar kormány, a püspöki hivatal és a kézdivásárhelyi egyházközség közös beruházásaként valósul meg” – írta a meghívóban Végh Nimród.

A lelkész hozzátette: az alapkő alá egy időkapszula kerül, abba pedig a Székely Hírmondó legfrissebb lapszámát is belehelyezik!

Köszönjük Kovászna Megye Tanácsának a 246/18.06.2021. pályázatban nyújtott működési költségekre nyújtott támogatást!

Forrás: Székely Hírmondó / Bartos Lóránt